Preskoči na vsebino
+387 61 987 001

Pravna obavještenja

Uslovi korištenja

Ulazak i pregled bilo kojeg dijela web stranica firme Pirnar znači da se slažete sa svim ograničenjima i uslovima korištenja navedenim u ovom dokumentu. Ako se ne slažete sa svim navedenim, nemojte koristiti ove stranice. Preporučujemo vam da s vremena na vrijeme pregledate važeće Uslove korištenja ili Pravila privatnosti, jer su pravno obavezujući.

Firma Pirnar upravlja, nadzire i ažurira ove web stranice u Ljubljani. Ove web stranice su namijenjene međunarodnoj upotrebi. Firma Pirnar ne garantuje tačnost informacija objavljenih na web stranicama u svim zemljama; niti garantuje da su svi proizvodi i usluge dostupni u svim zemljama ili u svim oblicima, paketima i pod istim uslovima. Kada korisnici pristupaju i koriste ove stranice, moraju se pridržavati pravnog režima u svojoj zemlji.

Sve informacije i podaci na web stranicama firme Pirnar služe samo u informativne svrhe i nisu namijenjeni uspostavljanju obavezujućih pravnih odnosa ili stupanju u takve pravne odnose, osim ako to nije izričito navedeno.

Nikakve informacije o firmi, njenim proizvodima i uslugama na web stranicama firme ne predstavljaju njihovu ponudu u pravom smislu. Informacije o proizvodima koji se nalaze na web stranicama firme su samo opšte informacije o cijelom asortimanu proizvoda firme. Stoga želimo istaći da ove informacije ne predstavljaju ponudu, osim ako nije izričito navedeno.

Prikazivanje proizvoda na web stranicama firme Pirnar ne znači da firma zapravo plasira taj proizvod ili ga nudi na teritoriji koja je od interesa za posjetitelja web stranice ili na teritoriji na kojoj je posjetitelj otvorio web stranice. Posjetitelj mora provjeriti sa firmom ili njenim predstavništvima u inostranstvu da li firma Pirnar zaista plasira proizvod koji je od interesa za posjetitelja web stranice i da li ga nudi na prodaju.


Ograničenje odgovornosti

Iako je firma Pirnar uređivala i uređivat će web stranice s dužnom pažnjom kako bi pružila tačne informacije i ažurirane podatke, ne preuzima nikakvu odgovornost za njihovu tačnost i cjelovitost. Zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica u bilo kojem trenutku i na bilo koji način, bez obzira na razlog i bez prethodne najave.

Svi korisnici koriste sav objavljeni sadržaj na vlastitu odgovornost. Stoga ni firma Pirnar niti bilo koje pravno ili fizičko lice koje je učestvovalo u pripremi i izradi ovih web stranica ni na koji način nije odgovorno za bilo kakvu štetu nastalu pristupom informacijama na ovim web stranicama i korištenjem i/ili nemogućnošću korištenja ovih informacija i/ili za bilo kakve greške ili nedostatke u njihovom sadržaju.

Moguće je da bilo koji korisnik web stranica firme Pirnar odgovori različitim informacijama. Pirnar ne preuzima nikakvu odgovornost za njih. Korisnike podsjećamo da se ove informacije smatraju nepovjerljivim i nezaštićenim. Zadržavamo pravo da ih slobodno koristimo, reprodukujemo i otkrivamo drugima bez ikakvih ograničenja, bez navođenja izvora. Zadržavamo pravo da koristimo i (i ne samo) ideje, koncepte, znanje, iskustvo ili tehnike koje su predmet ovih informacija ili su sadržane u njima. Po vlastitom nahođenju, možemo ih koristiti u bilo koju svrhu.


Linkovi na web stranice trećih strana

Ove web stranice sadrže i informacije trećih strana i linkove na njihove web stranice. Gdje god smatramo prikladnim, to je odgovarajuće označeno. Međutim, Pirnar nije upoznat sa sadržajem ovih web stranica trećih strana i ne preuzima nikakvu odgovornost za njihove informacije.


Prava intelektualnog vlasništva

Sve informacije i slike na web stranicama firme Pirnar podliježu zaštiti autorskih prava ili drugim oblicima zaštite intelektualnog vlasništva u zakonom dozvoljenom okviru. Dokumenti na ovim web stranicama mogu se reproducirati samo u nekomercijalne svrhe i za ličnu upotrebu, uz zadržavanje bilo kakvih upozorenja o autorskim ili drugim pravima. Kopiranje, reprodukcija, izmjena ili na drugi način širenje informacija sa ovih web stranica u komercijalne svrhe zabranjeno je bez izričite pisane saglasnosti firme Pirnar. Zaštitni znakovi i uslužni znakovi koji se pojavljuju na ovim stranicama su registrirani zaštitni znakovi firme Pirnar, odnosno firma Pirnar ima pravo da ih koristi.


Zaštita privatnosti

U skladu sa važećim zakonodavstvom o zaštiti ličnih podataka u Republici Sloveniji, firma Pirnar posebnu pažnju posvećuje zaštiti privatnosti informacija dobijenih od korisnika ovih web stranica i ličnih podataka koje pružaju korisnici. U nastavku ćemo vas upoznati sa sistemom prikupljanja, čuvanja, korištenja i širenja ličnih podataka.
Našu web stranicu možete posjetiti bez pružanja ličnih podataka. Pružanje ličnih podataka je potrebno samo ako primite određene informacije putem e-maila ili ako želite stupiti u kontakt.
Lične podatke prikupljamo samo kada nam ih pošaljete prijavom, popunjavanjem obrazaca ili slanjem e-maila kao dio narudžbe, zahtjeva ili upita za naručene materijale i u sličnim situacijama kada odlučite da nam pošaljete svoje podatke.

Pored ličnih podataka koje nam pružate, prikupljamo i informacije putem kolačića; to može uključivati web stranicu koja je bila link na našu web stranicu, web stranice koje posjećujete sa naše web stranice, vašu IP adresu i trajanje vaše posjete našoj web stranici. Pomoću ovih informacija možda bismo mogli utvrditi vaš identitet, ali to ne činimo.
Podatke koje nam pružite ili koje prikupljamo putem kolačića obrađujemo u sljedeće svrhe: u statističke svrhe, ali samo na način da nije moguće utvrditi vaš identitet; za identifikaciju problema sa serverom i uređivanje web stranica; za isporuku proizvoda i usluga koje ste naručili na našim web stranicama; u druge svrhe koje ste zatražili ili na koje ste pristali, osim ako zakonom nije drugačije propisano.

Ako vaše lične podatke proslijedimo vanjskim partnerima zbog isporuke proizvoda ili usluga koje ste naručili ili u druge svrhe koje ste odobrili i koje izvršavamo uz pomoć ugovornih partnera, osiguravamo da se ugovorni partneri pridržavaju važećih propisa za zaštitu ličnih podataka.

Vaši lični podaci ostaju u firmi Pirnar. Čuvamo ih na serverima kojima sami upravljamo. Ni mi ni naši partneri nećemo proslijediti vaše podatke trećim stranama za upotrebu u bilo kojem obliku, osim ako se složite da to učinite ili ako to ne zatraže pravosudni organi.

Podatke kompjuterski pohranjujemo ili obrađujemo u Republici Sloveniji i ne prosljeđujemo ih trećim zemljama na obradu.


Sigurnost

Pirnar koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitio vaše podatke od manipulacije, gubitka, uništenja ili neovlaštenog pristupa. Koristimo i standardni firewall i zaštitu lozinke kako bismo osigurali sigurnost i povjerljivost ličnih podataka koje prikupljamo na internetu. Prilikom rukovanja vašim ličnim podacima poduzimamo mjere osmišljene da zaštitimo te podatke od gubitka, zloupotrebe, neovlaštenog pristupa, otkrivanja, izmjene ili uništenja. Ipak, ne možemo u svim slučajevima zaštititi podatke od bilo kakvog gubitka, nepravilne upotrebe, neovlaštenog pristupa, otkrivanja, izmjene ili uništenja, ali se trudimo da spriječimo takve neprijatne događaje.


Kontakt s nama

U slučaju problema, pitanja ili uvida, ispravke, blokiranja i brisanja vaših ličnih podataka, obratite se na info@pirnar.si.

Kontinuirani razvoj web stranice zahtijeva s vremena na vrijeme izmjene našeg pravnog obavještenja. Zadržavamo pravo na ove izmjene.

'Radna mjesta'
Otvorena radna mjesta
Prijavite se za posao
Kontakt
Kontakt s firmom Pirnar
Kontaktirajte nas
top
Ova web stranica koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve lične podatke. Više ...