Preskoči na vsebino
+387 61 987 001

ZA TOPAO OSJEĆAJ KAO KOD KUĆE

Drvena ulazna vrata

Izuzetni drvena ulazna vrata Pirnara dočekat će vaše goste s toplinom i prirodnim izgledom. Odaberite jedinstveni model prema svojim željama. Drvo stvara jedinstvene nijanse koje ni dva krila vrata ne čine potpuno istima.

ULAZNA VRATA KONTAKT

Masivna snaga drveta
za siguran i udoban boravak

Drvo je odličan prirodni građevinski materijal. Zbog topline, bezbroj mogućnosti upotrebe i prednosti, nikada ne izlazi iz mode. Ovaj divni dar prirode u Pirnaru tretiramo sa izvanrednim sluhom za dizajn i vrhunske inovacije. Vanjska drvena ulazna vrata izrađena su po mjeri od drveta smreke, ariša i hrasta. Budući da je drvo prirodna i živa stvar, ne postoje dva potpuno ista krila vrata. Priroda osigurava da je svaki model jedinstveno umjetničko djelo. I vaš.

 • Drvena vrata iz hrasta#1
  VELIČANSTVENI HRAST

  Hrast je simbol čvrstoće, izdržljivosti i kvaliteta. Drvo je bogato detaljnim nijansama, od sivo-bijele do smeđe i može dosta potamniti. Ovu karakteristiku u Pirnaru koristimo prilikom bojenja lazurama i premazivanja uljima kako bismo dobili bogate nijanse koje podsjećaju na egzotične vrste drveta.

 • Vrata od smreke#2
  POPULARNA SMREKA

  Drvena ulazna vrata od smreke čuvaju karakterističnu strukturu drveta, a lazurama je obogaćujemo sa četiri različite svijetle boje. Odlično se slažu sa prirodnim tonovima druge stolarije ili sa svijetlim podovima. Smrekovo drvo se lijepo slaže sa bilo kojom linijom ulaznih vrata Pirnar, jer nudi osnovu koja se može nadograditi u klasičnom ili modernijem obliku.

 • Vrata od ariša#3
  JEDINSTVENI ARIŠ

  Drvo ariša fascinira svojom gustom strukturom i blago crvenkastom bojom. Granica između godova je oštra, a tamno kasno drvo jasno se razlikuje od ranog drveta. U Pirnaru su drveni modeli od ariša obojeni lazurama ili premazani uljima kako bi se dobile različite nijanse struktura i boja. Ovo drvo se takođe lijepo prilagođava modernim materijalima i daje Pirnarovim remek-djelima osjećaj luksuza.

Prirodne prednosti prekrasnih drvenih vanjskih vrata

Održiva drvena vanjska vrata Pirnar nude veliku udobnost i funkcionalnost, jer su izrađena od kvalitetnog i masivnog drveta koje se odlikuje mnogim prirodnim prednostima. U vašem domu stvaraju jedinstven osjećaj istinske topline i prilagođavaju se različitim stilovima arhitekture. Izvrsno se uklapaju u moderne tehnološke inovacije ili zadržavaju dodir misteriozne prošlosti. Stoga, možete osmisliti bilo koje drvene unikate po narudžbi.

 • ČVRSTOĆA
  Izdržljivo drvo
  ČVRSTOĆA

  Drvo je izdržljiv i čvrst materijal koji pruža pouzdanu stabilnost. Remek-djela od drveta nude izuzetnu konstrukcijsku čvrstoću koja nadmašuje čak i čelične konstrukcije. To se odnosi i na jednokrilna i dvokrilna drvena vanjska vrata većih dimenzija. Drveni elementi od punog drveta zadržavaju svoju nosivost čak i u požaru i u vrlo nepovoljnim vremenskim uslovima. Može izdržati i mnoge štetne faktore.

 • IZOLACIJA
  Optimalna izolacija drva
  IZOLACIJA

  Važna prednost drvenih ulaznih vrata je optimalna zvučna i toplinska izolacija. Puno drvo samo po sebi nudi veoma dobru zvučnu i toplinsku izolaciju, jer zadržava hladan vazduh koji dolazi spolja i istovremeno zadržava topao vazduh u unutrašnjosti. U Pirnaru se drvena ulazna vrata obrađuju dodatnom ugradnjom različitih izolacionih materijala.

 • ODRŽIVOST
  Pirnar drvena vrata su ekološki prihvatljiva
  ODRŽIVOST

  Drvena vanjska vrata su ekološki prihvatljiva, jer ostavljaju minimalan uticaj na životnu sredinu prilikom proizvodnje i upotrebe, a drvo je isto tako važna obnovljiva sirovina. Drveni modeli su stoga održivi proizvod koji se može efikasno obnavljati i održavati.

 • KVALITET BORAVKA
  Drvena vrata za bolji kvalitet života
  KVALITET BORAVKA

  Drvo je hipoalergeni materijal, stoga drvena vrata blagotvorno djeluju na ljudski respiratorni trakt i na taj način povećavaju kvalitet života. Drvena vrata efikasno regulišu vlažnost vazduha u životnim prostorima, jer je drvo živ materijal koji diše.

 • SIGURNOST
  Za sigurnost ulaznih vrata
  SIGURNOST

  Masivna i pouzdana struktura drvenih ulaznih vrata kojima smo dodali sigurnosnu bravu sa masivnim kukama, štiti vaš dom od provalnika. Kada ih zatvorite, možete biti sigurni da će tako i ostati.

 • RAZNOVRSTAN DIZAJN
  Različite vrste drveta
  RAZNOVRSTAN DIZAJN

  Zbog različitih nijansi boja koje pruža prirodna boja u različitim vrstama drveta, možete kreirati moderan ili klasičan dizajn koji se uklapa u arhitektonski stil kuće ili bilo koji drugi objekat, naglašavajući svoj lični stil. Drvena ulazna vrata možete kombinovati i sa čvrstim aluminijem, pri čemu se unutrašnji drveni okviri stapaju sa vanjskim dijelom od aluminija.

KONTAKT

Pogledajte najljepše modele Pirnarovih drvenih vrata

Izbor vanjskih drvenih vrata je praktično neograničen. Zatvorite oči na trenutak i zamislite kakva ulazna vrata zaista želite. Hoće li vaša kuća biti čarobno klasična? Onda su za vas zanimljiva tradicionalna drvena remek-djela koja će zaokružiti vaš arhitektonski stil kao šlag na tortu. Možda živite usred gradske vreve i želite unijeti malo prirodne topline u urbani stil svog doma s drvenim vanjskim vratima? Napredna moderna i masivna drvena ulazna vrata ispunjavaju upravo takve želje.

 • Drveni model Pure hrast
 • Unikati od masivnog hrasta
 • Drveni modeli Ultimum Pure hrast

Drvena ulazna vrata Ultimum Pure - HRAST

Masivni hrastovi unikati linije Ultimum Pure sa elegantnim modernim kvakama i različitim premazima predivno se uklapaju čak i u najmodernije arhitektonske stilove. Svi elementi vrata su estetski usklađeni u jednoj liniji, a drvo, uprkos svom modernom izgledu, daje osjećaj topline. U kombinaciji sa staklenim osvjetljenjem, stvaraju monumentalna ulazna vrata koja nude dodatno prirodno svjetlo u unutrašnjosti kuće.

 • Premium model od smreke
 • Premium model smreka
 • Premium smreka + relief
 • Premium vrata smreka svetloba okna

Drvena ulazna vrata Premium – SMREKA

Ulazna vrata od smreke zadržavaju karakterističnu strukturu i boju drveta, a u kombinaciji sa aluminijumskim elementima, ljestvica boja je znatno proširena. Prigušena svjetlija boja takođe se savršeno uklapa u moderniju arhitekturu i naglašava individualnost pojedinca. Kombinacija klasike i modernog stila stvara savršena ulazna vrata za vaš dom.

 • Premium model vrat od ariša
 • Premium vrata ariš
 • Premium ariš vrata i prozor
 • Premium drvena vrata od ariša
 • Premium model ariš i prozori
 • Premium ariš vrata

Drvena ulazna vrata Premium – ARIŠ

Ariš pruža izuzetno topao izgled drvenih ulaznih vrata, jer je već u osnovi crvenkaste boje. Modeli se mogu izraditi u višebojnim verzijama, a iznutra možete osmisliti drugačiju boju od one koju imate izvana. Ariš će vas očarati svojom gustom strukturom i izrazito izraženim godovima, tako da će se vaša kuća izdvojiti od prosječnosti.

KONTAKT

Jedinstveni dodaci za prekrasna drvena ulazna vrata

Drvena vanjska vrata možete ukrasiti brojnim dodacima po narudžbi, koji stvaraju elegantno i estetsko savršenstvo po vašem ukusu. Nema ograničenja za dodavanje estetskih elemenata, jer se možete poigrati sa mnogim nijansama boja drveta i ostakljivanjima sa beskrajnim mogućnostima kombinovanja tekstura i dekorativnih uzoraka koji stvaraju specijalne efekte.

Naglasite drvo staklom ili aluminijem

Staklo ili aluminij lijepo nadopunjuju drvena vrata. Upotrijebite suptilno tamno staklo kako biste naglasili svoju jedinstvenost. Kombinujte ih sa aluminijem i uz pomoć detalja dodajte dašak modernosti. U kombinaciji sa osvjetljenjem, drvena vrata stvaraju veličanstven ulaz koji se prilagođava čak i najmodernijim ulazima i kućama.

Drvena vrata i prozori

Nagrađivane ručke za veličanstvena drvena ulazna vrata

Izbor kvaka, ručki i kvaka na izvlačenje za drvena vanjska vrata je izuzetno raznolik i zavisi od stila vašeg doma. Moderni drveni modeli mogu se savršeno kombinovati sa najsavremenijim ručkama kao što je OneTouch, koja se automatski uvlači u krilo vrata. Drvene inovacije su takođe ukrašene prestižnim vanjskim ugaonim ili okruglim ručkama i kvakama koje mogu biti osvijetljene ili u koje možete ugravirati osvijetljeni natpis po svom izboru.

Kvake za drvena vrata

Bogata paleta boja

Drvena ulazna vrata mogu se površinski obraditi na mnogo načina. Možete ih obojiti ili odabrati bilo koju prirodnu boju drveta koja se stilski približava boji vaše fasade. Za Pirnarova drvena remek-djela, koja su izrađena od hrasta, smreke i ariša, nudimo bogat izbor lazurnih premaza i ulja, kojima postižemo različite efekte boja. Od toplih zemljanih nijansi do hladnijih i svjetlijih tonova boja koji dodatno naglašavaju strukturu svakog odabranog drveta.

Boje za drvena vrata

Izuzetni dodaci za poboljšanu sigurnost

Drvena vrata imaju izuzetno snažnu strukturnu stabilnost i čvrstoću, tako da su sama po sebi izuzetno sigurna. Sigurnost vaših drvenih vrata možete dodatno nadograditi višim sigurnosnim standardima, ojačati bravu i cilindar, ojačati okove i odlučiti se za moderan način otvaranja vrata pomoću čitača otisaka prstiju SECURO.

Sigurnost za drvena vrata

OTKRIJTE SVE O DODATNOJ OPREMI

PIRNAR

Savjeti za odabir savršenih drvenih ulaznih vrata

 • Koje su prednosti drvenih vrata u poređenju s drugim vratima?

  Drvena vrata imaju niz prednosti u odnosu na druge materijale. Izuzetno su čvrsta, stabilna, sigurna i nećete vjerovati, čak i nekoliko puta jača od čelika. Stoga, drvena konstrukcija je efikasna čak i u požaru. Zbog svoje izuzetne masivnosti, može se napraviti u različitim veličinama.

  Drvo je prirodni materijal koji diše. Vrlo dobro reguliše vlažnost i osigurava zdrav boravak. Zbog svoje masivnosti nudi izuzetnu toplinsku izolaciju i, uz određene nadogradnje, dodatnu zvučnu izolaciju.

 • Kako drvena vrata izgledaju nakon 10 godina?

  Drvo je prirodni materijal koji mijenja svoj izgled zbog dugotrajne izloženosti različitim vremenskim uslovima. Postojanje boje varira u zavisnosti od vrste drveta koju ste odabrali za svoja drvena vrata, lokacije i od redovne njege i održavanja.

  Sami možete efikasno osigurati postojanost drvenih vrata. Već u trenutku kupovine važno je da su profesionalno obrađena, zaštićena i obojena.

  Ako imate stara vrata koja se krive zbog vremenskih uslova i vremena, preporučujemo da se obratite stručnjacima koji će svojim iskustvom i znanjem vratiti sjaj vašim drvenim vratima i produžiti vijek trajanja.

 • Kako očistiti i održavati drvena ulazna vrata?

  Drvo je živi materijal, pa mu je potrebna redovna i adekvatna zaštita. Pažljivo rukujte drvenim ulaznim vratima, jer u suprotnom može doći do oštećenja površine ili boje, a učestalost održavanja zavisi od nijanse boje i lokacije ugradnje.

  Preporučujemo čišćenje i njegu drvenih površina najmanje dva puta godišnje. Čistite ih nježnom vlažnom krpom i neabrazivnim sredstvima za čišćenje drveta. U slučaju oštećenja površine, važno je odmah popraviti oštećeno mjesto, u suprotnom postoji opasnost da voda prodre u drvo, koja zimi ledi, uzrokujući da se premaz oljušti.

  Može doći do oštećenja boje zbog vanjskih uticaja. Površinu, koja mora biti suha i bez prašine prije premazivanja, očistite vlažnom krpom i ponovo premažite uljem. Nauljite površinu, sačekajte 5 minuta da se ulje upije, a zatim obrišite višak ulja krpom u pravcu godova.

  Budući da je drvo prirodni materijal, uprkos istoj vrsti drveta, na površini se mogu pojaviti određene razlike u boji. Čak i ako drvo premažete lazurom, ponekad se ta posebnost drveta ne može eliminisati. Razlike u boji i odstupanja od uzoraka boja koji se javljaju iz tog razloga moraju se prihvatiti.

  Posavjetujte se sa stručnjakom koji će vam reći kako da popravite veća oštećenja. Manja oštećenja kao što su ogrebotine i sitne pukotine mogu se popraviti tankom četkicom i vodotopivim premaznim sredstvom na bazi akrila.

 • Koliko su drvena ulazna vrata sigurna?

  Drvena ulazna vrata su izuzetno sigurna i izdržljiva zbog svoje masivnosti i čvrstoće. Postoji niz načina kako da povećate sigurnost. Odaberite kvalitetne kvake, brave, okove, špijunke i samozatvarače, koji zbog težine krila vrata moraju biti masivniji. Preporučujemo da koristite bravu sa više tačaka zaključavanja sa različitim savremenijim metodama zaključavanja. Cilindrični umetak takođe može povećati sigurnost, ali samo ako je ugrađen u kvalitetna drvena ulazna vrata. Najbolje rješenje za starije gradnje je zamjena starih vrata sigurnosnim vratima koja će pružiti dodatnu protuprovalnu zaštitu.

'Radna mjesta'
Otvorena radna mjesta
Prijavite se za posao
Kontakt
Kontakt s firmom Pirnar
Kontaktirajte nas
top
Ova web stranica koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve lične podatke. Više ...