Preskoči na vsebino
+387 61 987 001

PREDIVAN SVIJET ULAZNIH VRATA PIRNAR

Međunarodno nagrađivane jedinstvene kvake

Jedinstvene ručke Pirnar su ručno rađena remek-djela u koja ulažemo svo svoje znanje i iskustvo.

ULAZNA VRATA

Bogat izbor zapanjujućih kvaka Pirnar

Ništa što odlikuje kvake Pirnar ne može se opisati kao standardno ili serijsko. Svaka od njih je jedinstveni ručni rad, rezultat vlastitog dizajna i bezbroj sati precizne obrade. Historija brenda Pirnar započela je prije nekoliko decenija razvojem i proizvodnjom kvaka. I danas im posvećujemo veliku pažnju. Oni su najličniji i najcjenjeniji dio ulaznih vrata. Za svaki model pojedinačno biramo jedan od osnovnih oblika, okrugli ili pravougaoni, a određujemo i tačnu dužinu.

 • OKRUGLE RUČKE
  Okrugle ručke
  BILO KOJI OBLIK I VELIČINA

  Kvaku za drvena ili moderna vrata možete odabrati u okruglom, poluokruglom ili pravougaonom obliku i bilo kojoj veličini, jer može biti dugačka od vrha do dna vrata. Može se nadograditi rasvjetom u kombinaciji s različitim estetskim motivima:

  • Neosvijetljena kvaka
  • Verzija Lux
  • Verzija LabeLUX
  • Verzija MagmaLux
  • Verzija CrystaLux
 • PRAVOUGAONE RUČKE
  Pravougaone ručke
  BILO KOJI OBLIK I VELIČINA

  Kvaku za drvena ili moderna vrata možete odabrati u okruglom, poluokruglom ili pravougaonom obliku i bilo kojoj veličini, jer može biti dugačka od vrha do dna vrata. Može se nadograditi rasvjetom u kombinaciji s različitim estetskim motivima:

  • Neosvijetljena kvaka
  • Verzija Lux
  • Verzija LabeLUX
  • Verzija MagmaLux
  • Verzija CrystaLux

Napredni i elegantni modeli za najljepša ulazna vrata

Ručka je element na drvenim ili modernim vratima koji najčešće dodirujemo i stvara zaista nezaboravan utisak na elegantnim ulaznim vratima. Posebno se ističe ako je upotpunjena dodatnim materijalima kao što su drvo, staklo i svjetlosni ukrasi. Jedan od najcjenjenijih detalja posljednjih godina je rasvjetni dekor. Osim što je blago osvijetljena sa zadnje strane, odabrane ukrasne detalje i uzorke možete uključiti i u sam model koji blista u svom punom sjaju.

OneTouch

Pirnar OneTouch su prva i jedina ulazna vrata na svijetu s automatskom kvakom na izvlačenje i uvlačenje. Kada skriveni čitač otisaka prstiju prepozna vlasnika, ručka se elegantno i automatski izvlači i osvjetljava okruženje, a vrata se otključavaju. Nekoliko sekundi nakon zatvaranja, vrata se automatski vraćaju u profinjenu ravnu površinu, stvarajući efikasna sigurnosna i protuprovalna vrata. To je jedan od najnaprednijih sistema otključavanja modernih vrata. Elegantno, jednostavno i moderno.

German Design Award 2017

Pirnar OneTouch video

Lux

Lux je jednostavna nadogradnja s rasvjetom koja diskretno naglašava kvaku u pozadini. Mali detalj koji ga čini središnjim ukrasom vaših vrata. Ako se odlučite za nadogradnju rasvjetom, trebali biste uzeti u obzir i veličinu takve kvake. Osim toga što sami određujete da li ćete imati okrugli ili pravougaoni oblik, drvena ili moderna vrata čini veličanstvenim i dužina kvake. Kvaka od vrha do dna učinit će da ulazna vrata izgledaju monumentalno.

Vrata Pirnar Lux

LabeLux

Jeste li ponosni na svoje ime? Živite po sopstvenim principima i vjerujete u svoju filozofiju života? Želite to pokazati svima kojima širom otvarate ulazna vrata svog doma? LabeLux omogućava personalizaciju prikazivanjem bilo kojeg natpisa u svjetlosnom uzorku – vaše prezime, možda riječ ili misao koja vam mnogo znači. LabeLux predstavlja jedinstvenu pozivnicu u intimnost i utočište vašeg doma, a vratima daje dašak elegancije, razigranosti i inteligencije.

German Design Award 2019

Vrata Pirnar LabeLux

MagmaLux

Kod ručke MagmaLux u sredini čelične ili aluminijumske površine svijetli uzorak prekrasnih oblika, koji je glatko poravnat s površinom metala. Dekor vrata sa svjetlosnom gravurom stvara razigran i dinamičan izgled ručke, a time i cijelih ulaznih vrata.

German Design Award 2019

Vrata Pirnar MagmaLux

CrystaLux

U modele je moguće uključiti i detalje od kristalnog stakla koji u mraku lagano svijetle i dodaju dašak prestiža vašim vratima. U saradnji sa Steklarnom Rogaška dizajnirali smo prekrasan, ručno rađen uzorak u staklu koji jednostavno zadivljuje, a istovremeno stvara luksuzan i elegantan ulaz u vaš dom.

German Design Award 2019

Vrata Pirnar CrystaLux

Nero Edition

Nero Edition je kolekcija Pirnarovih sofisticiranih dodataka za drvena i aluminijska ulazna vrata u crnoj boji, uključujući ručke i kvake. Odlikuju se elegantnim izgledom i satima precizne obrade. Divan primjer je poznati model LabeLux koji je zbog složenosti proizvoda prilikom izvedbe u crnoj verziji zahtijevao filigransku preciznost. Uporan trud mašinske obrade metala finim brušenjem doveo je do izuzetnog rezultata.

Vrata Pirnar Nero

Ostale jedinstvene ručke

U Pirnaru su mnoge ručke patentirane i stvaraju vlastitu priču, stvarajući tako dominantni pečat na ulaznim vratima. Popularni model 9619, odnosno takozvani Robin Hood ima oblik luka koji polukružno naglašava liniju vaših vrata. Luxor izgleda raskošno, čvrsto i izdržljivo, dok Nautilus izgleda lagan kao list, ali je istovremeno izuzetan estetski element na vašem ulazu.

 • CrystaLux ručke

  CRYSTALUX

 • MODEL ručke za vrata

  MODEL RUČKE 9619

 • NAUTILUS specijalne ručke

  NAUTILUS

Elegantne vanjske kvake

Umjesto veličanstvene ručke, možete odabrati veličanstvenu kvaku kako biste naglasili svoj stil. Možete odabrati jedan od osnovnih oblika, okruglu ili pravougaonu i nadograditi je po želji s rasvjetom te raznim elegantnim uzorcima. Kvake su dostupne i u verziji Nero Edition.

 • OKRUGLE KVAKE
  Okrugle kvake za vrata
  OKRUGLE KVAKE

  Kvaku možete odabrati u okruglom pravougaonom obliku. Nadogradite je rasvjetom u kombinaciji s različitim estetskim motivima:

  • Neosvijetljena okrugla kvaka
  • Okrugla kvaka Lux
  • Okrugla kvaka MagmaLux
  • Okrugla kvaka Nero Edition
 • PRAVOUGAONE KVAKE
  Pravougaone kvake za vrata
  PRAVOUGAONE KVAKE

  Kvaku možete odabrati u pravougaonom obliku. Nadogradite je rasvjetom u kombinaciji s različitim estetskim motivima:

  • Neosvijetljena pravougaona kvaka
  • Pravougaona kvaka Lux
  • Pravougaona kvaka MagmaLux
  • Pravougaona kvaka Nero Edition

Zašto odabrati ručke od nehrđajućeg čelika

Nehrđajući čelik, odnosno inox je popularan materijal u mnogim industrijama zbog svoje otpornosti na mnoge vremenske uslove. U poređenju s drugim metalima kao što su mesing i bakar, mnogo je izdržljiviji i osigurava dug vijek trajanja.

Vrhunski kvalitet

Uz pravilnu upotrebu i minimalno održavanje, modeli od nehrđajućeg čelika su savršen izbor za vaša ulazna vrata, jer ne hrđaju kada su u kontaktu s vodom i vlažnim zrakom. Neki proizvođači zbog brže izrade i jednostavne proizvodnje izrađuju samo vanjske elemente od nehrđajućeg čelika, a unutrašnje ispunjavaju obojenim metalima. U Pirnaru imamo vlastitu izradu ručki od inoxa izrađenih od vrlo masivnog i kvalitetnog inoxa koji ne hrđa ni u najvlažnijem i slanom okruženju.

Nehrđajući čelik za vašu ručku

Estetska privlačnost

Uzorci od inoxa koji izgledaju slično srebru stvaraju izuzetno elegantan izgled. Zbog svog sjaja i neograničenih mogućnosti u dizajnu, inox je jedan od najčešće korištenih materijala u domaćim i industrijskim okruženjima. Dopunjujemo ga drugim dodacima kao što su rozete od inoxa, kvake, brave, špijunke, kućni brojevi i drugi ukrasni elementi.

Inox i srebrni odsjaj ručki

Dugotrajnost materijala

Nehrđajući čelik je izuzetno čvrst metal koji je otporan na udarce i održava čvrstoću i stabilnost konstrukcije. Imaju gotovo beskrajan vijek trajanja, jer su otporne na hrđu, koroziju i uspješno podnose različite vremenske uslove.

Kvake od nehrđajućeg čelika i ručke

Minimalno održavanje

Ručke od nehrđajućeg čelika se lako čiste u poređenju s drugim materijalima, pri čemu ne trebate brinuti o odabiru pravih sredstava za čišćenje. Preporučujemo upotrebu blagog deterdženta, vode i sapuna, tj. neagresivnih sredstava za čišćenje. Očistite ih mekom stranom spužve ili krpe za čišćenje, ali nikako žičanim spužvama ili četkama s krutim čekinjama, jer ćete uništiti sjajnu površinu materijala.

Održavanje ručki

'Radna mjesta'
Otvorena radna mjesta
Prijavite se za posao
Kontakt
Kontakt s firmom Pirnar
Kontaktirajte nas
top
Ova web stranica koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve lične podatke. Više ...